juli 5, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe gebruik je tennisballen voor basketbal dribbel oefeningen?

3 min read

Hoe dribbel je met een basketbal?

Gebruik beide handenOefen op dribbelen met beide handen zowel stilstaand als lopend. Dribbel afwisselend snel en rustig en leer op die manier de stuiter van de bal de baas te zijn.

Hoe moet je dribbelen voetbal?


watch

Hoeveel stappen mag je zetten in NBA?

Lay – Up. De Lay – Up is een beweging, en moet uitgevoerd worden door te dribbelen, twee stappen te zetten en de bal in de basket te gooien.

Hoeveel passen bij basketbal?

Basketball kan je 3-tegen-3 (3×3) of 5-tegen-5 spelen. Bij 3×3 mag je team uit maximaal 4 spelers bestaan waarvan er altijd 3 op het veld staan. Als je 5-tegen-5 speelt mag je team uit maximaal 12 spelers bestaan waarvan er altijd 5 op het veld staan.

Hoeveel punten is een strafworp bij basketbal?

Zodra je de bal vanuit een strafworp in de basketbalring weet te gooien ontvang je hiervoor één punt. Toch liggen er kansen voor meer punten. Dit omdat je meerdere kansen krijgt op het gooien van de bal.

Hoe krijg je balcontrole?

Oefening 21: – Rol de bal met je linkervoet naar achter, achter je rechter standbeen, tik de bal nu met de binnenkant van je linkervoet naar voren, rol nu de bal met je rechtervoet naar achter, achter je linker standbeen, tik nu de bal met de binnenkant van je linkervoet naar voren.

Wat is dribbelen tijdens het lopen?

Bij het dribbelen is je looptempo heel rustig en maak je kleine stapjes. De voeten wikkel je overdreven goed af. De armen bewegen ontspannen mee. Het kan een onderdeel zijn van de warming-up of cooling-down.

Hoe krijg je betere balcontrole?

Enkele oefeningen die je thuis of op de voetbaltraining kan uitoefenen.

  1. De bal in de lucht gooien of trappen en laten stilvallen op de wreef van de voet, buitenkant, binnenkant, dij, borst en hoofd.
  2. De bal tegen een muurtje trappen en bal controleren vlak voor de voet, gebruik zowel links als rechtse voet.

Wat mag niet bij basketbal?

De basketbalIn tegenstelling tot voetbal, mogen basketballers de bal alleen met hun handen aanraken. Spelers mogen de bal naar een andere ploeggenoot gooien of doorrollen. Een speler mag echter niet zomaar rennen met de bal. Bij iedere stap stuiteren basketballers de bal (dribbelen).

Hoeveel persoonlijke fouten mag je maken bij basketbal?

Wanneer een speler vijf persoonlijke fouten heeft gekregen, moet deze het speelveld verlaten. De coach mag wel een wisselspeler daarvoor in de plaats laten komen. In de NBA (Amerikaanse Basketbalcompetitie) moet je het veld pas verlaten na zes persoonlijke fouten.

Hoeveel punten is een dunk waard?

dunken – het met één of twee handen in de basket ‘slaan’ van de bal. driepunter – dit is een schot van achter de driepuntslijn en levert 3 punten op.

Hoe ver is een 3 punter?

Na verschillende tests met de afstand van de lijn ligt de driepuntlijn in de NBA tegenwoordig op 23 voet en 9 duimen (7,23 meter). De FIBA voerde de driepuntslijn in 1984 in. De lijn lag toen op 6,25 meter maar dit is in 2010 verhoogd naar 6,75 meter.

Hoe lang mag je in de bucket staan?

Ook dient de bucket om de spelers te limiteren in het onder de basket staan. Vanaf de aspiranten (nieuwe benaming Under 14) mogen aanvallende speler slechts drie seconden in bucket blijven staan. De drie seconden gaan opnieuw in na een schot of nadat de speler uit de bucket stapt en er opnieuw instapt.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl