juli 4, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe gebruik je een ergonomische knielstoel?

1 min read

Met de kniestoel neem je een neutrale positie in de rug aan, niet te hol en niet te bol. De benen plaats je niet in een hoek van 90 graden, maar meer naar achteren. Hierdoor kantel je je bekken, dit zorgt voor een kleine holling in de rug.

Is Kniestoel ergonomisch?

De voordelen van een kniestoel

Je wervelkolom wordt niet in elkaar gedrukt: een recente studie uit 2008 (J Bettany-Saltikov 1, J Warren, M Jobson) bevestigt dat ergonomisch ontworpen knielende stoelen met een hellingshoek van meer dan 20 graden de wervelkolom beter ondersteunen dan zittend op een standaard bureaustoel.

Waarom een Kniestoel?

In een kniestoel staan je heupen in een hoek van 135°. Op deze manier blijft de natuurlijke holle kromming in de lage rug bewaard. En dat is precies de reden waarom een kniestoel door vele fysiotherapeuten e.a. wordt geadviseerd. Het helpt bij de preventie van (met name) lage rugpijn.

Wat is de beste Kniestoel?

De nummer 1, de Varier Variable kniestoel, is een klassiek model dat zich volledig op de knieën richt. Deze zeer lichte variant wordt door onze BureaustoelExpert Mark van der Sloot als beste aangeraden. De nummer 2, de Varier Thatsit kniestoel, gaat net een stap verder.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl