mei 16, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe blaas je een luchtkussen op?

3 min read

Hoe blaas je een springkussen op?

Een springkussen is eigenlijk een luchtzak net als een boterhamzakje. Het boterhamzakje blaas je op. Dit is hetzelfde bij een springkussen en de blower moet wel continue aanstaan.

Wat heb je nodig voor een springkussen?

De benodigde ruimte voor een springkussenHet is van belang dat de ruimte groot genoeg is voor het springkussen. Heeft het springkussen een afmeting van 3meter bij 4meter? Dan moet de ruimte minimaal 5meter bij 6meter zijn. Dit in verband met de veiligheid van de kinderen en van het springkussen zelf.

Hoelang duurt het om een springkussen op te blazen?

Omdat ieder springkussen verschillend is zal het ene kussen wat meer tijd nodig hebben dan het ander. Desondanks zijn vrijwel alle springkussens binnen 5 tot 15 minuten op te bouwen. Om alvast een eindje op weg te helpen hebben we dit artikel voor je geschreven. Zo zet je voortaan binnen no-time een springkussen op.

Wat weegt een springkussen?

Wat weegt een springkussen en kan ik het zelf zonder hulpmiddelen meenemen en opzetten? Een gemiddeld opblaaskussen weegt tussen de 50 en 150 kg.

Kan een springkussen binnen?

Echter krijgen wij steeds vaker de vraag of springkussens ook binnen geplaatst kunnen worden. Natuurlijk kan dat! Met een grote woonkamer, een flinke schuur of bijvoorbeeld een sporthal ter beschikking is een springkussen eenvoudig binnen op te zetten.

Hoe werkt een springkasteel?

Een springkasteel is een heel sterk luchtkussen van stevig pvc en nylon, met ernaast een elektrische blazer die constant buitenlucht in het kussen blaast. Die lucht vult eerst het springkasteel en zorgt nadien voor voldoende en constante druk zodat de kinderen erop kunnen spelen en springen.

Kan een springkussen ontploffen?

Springkussen ontploft in Spanje: 1 meisje dood, 2 kinderen zwaargewond. Een zesjarig meisje is vanmiddag in Spanje omgekomen toen een springkussen door nog onbekende oorzaak ontplofte. Nog zes andere kinderen raakten gewond, van wie twee ernstig.

Wat weegt een stormbaan?

Wanneer de stormbaan eenmaal is opgeblazen, biedt het klim- en klauterplezier voor 2 personen per parcours. Houdt u er wel rekening mee dat het een groot en zwaar kussen is? De stormbaan Jungle weegt wel 270 kilo. Als u ervoor kiest dit zelf op te zetten dan dient u zeker met 2 personen te zijn.

Wat kost een springkussen?

een Normaal springkussen kost vaak tussen de 80 en 120 euro en de Multiplay Springkussens variëren over het algemeen tussen de 100 en de 150 euro. Het formaat van een kussens is echter niet het enige wat de prijs bepaald.

Wat kost een springkasteel?

Tarieven voor huren van springkastelen

Weekendtarief Weektarief 5 dagen
Springkasteel voor peuters (4x5x3,25m) € 75,00 € 75,00
Springkasteel met glijbaan (5,5x5x3,25m) € 100,00 € 100,00
Springkasteel hindernisbaan (7,5×3,2×2,85m) € 125,00 € 125,00


Hoe groot is een springkussen?

Details

Afmeting 4 x 4 x 3.5 meter (lengte*breedte*hoogte)
Transportafmeting 1,2 x 0,8 x 1 meter (lengte*breedte*hoogte)
Gewicht 80 Kilogram
Stroombehoefte 1100 Watt (1 blower)
Max. aantal gebruikers 8

Hoe werkt een Airmountain?

Wat is een Airmountain? Een Airmountain, ook wel airtrampoline of springberg genoemd, is een springkussen dat permanent in de grond is geïnstalleerd. Een externe blower zorgt voor de luchttoevoer naar de springberg. Deze wordt in een aparte behuizing geplaatst op een veilige afstand van de Airtrampoline.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl