Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Het grootste tandwiel in de cassette vervangen door een grotere?

5 min read

Gevraagd door: Karen Warren

Repair Procedure: The best way to avoid a frozen brake cable is to use your parking brake every time you drive. Activating the brake cables on a daily basis helps protect against the formation of rust.

Kun je één tandwiel in een cassette vervangen?

Volgens wijlen de grote Sheldon Brown, kun je inderdaad een individueel tandwiel in een cassette vervangen, althans bij Shimano. Sommige cassettes hebben kleine bouten of klinknagels die de tandwielen bij elkaar houden, maar dat is voor het gemak.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Kan ik de grootte van de cassette veranderen?

Citaat uit de video: Verandering die je kunt aanbrengen is je cassette verwisselen. Als je het aantal tanden telt op het grootste tandwiel aan de cassette of als je goed kijkt. Het'staat er normaal gesproken op geschreven.

Maakt het aantal tanden op een cassette uit?

Het aantal tanden maakt niet uit, maar de cassette op de trainer kan in een iets andere positie ten opzichte van de derailleur staan dan de cassette op je wiel. Dit geldt zelfs als het exact dezelfde cassette zou zijn.

Zijn Shimano cassette tandwielen uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Hoe vaak moet u uw cassette vervangen?

Mijn vuistregel is om ze te vervangen bij 75% slijtage (gemeten met een kettingslijtage-indicator). Als u zich aan deze richtlijn houdt, gaan uw cassette en kettingbladen veel langer mee. Een cassette gaat in de meeste gevallen ongeveer twee tot drie keer mee als de ketting op het juiste moment wordt vervangen.

Is een 11 34 cassette goed voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.

Kan ik een 11-speed cassette op een 10-speed naaf monteren?

Nee, 11-speed bergcassettes zijn iets breder dan die van 10/9/8-speed, dus nieuwere Shimano vrije naven worden geleverd met een kleine spacer (slechts 1 of 2 mm) zodat ze nog steeds compatibel zijn met oudere aandrijvingen.

Kan ik de cassetteverhouding veranderen?

Cassette verhouding
Het enige onderdeel dat veranderd moet worden bij het verhogen van de ratio is de achterderailleur. Je kunt de derailleur instellen op het grote tandwiel van de cassette door een derailleurverlenger als deze te gebruiken, zodat de derailleur de grote tandwielen kan bereiken en schakelen.

Kan ik de cassette vervangen zonder de ketting te vervangen?

Over het algemeen moet je je ketting vervangen. De enige keer dat je weg zou kunnen komen zonder het vervangen van de ketting is als het net is vervangen. Dat wil zeggen, minder dan honderd km rijden of in de laatste ~ week. Een verlengde ketting op een nieuwe cassette verhoogt de slijtage van de cassette dramatisch.

Wat betekent een 11 32 cassette op een fiets?

De notatie die je hebt opgemerkt betekent gewoon dat voor één van deze cassettes het kleinste tandwiel 11 tanden heeft, het grootste 32 tanden. En de tweede cassette heeft het kleinste tandwiel 12 tanden en het grootste tandwiel 25 tanden. Deze getallen zijn dus eigenlijk het “bereik” van de tandwielen die een cassette bestrijkt.

Welke versnelling is het beste voor klimmen?

De beste mountainbike tandwielverhouding voor klimmen is 46 tot 49 op een kettingblad en 16 tot 18 op een cassette. Voor meer gevarieerde ritten werken mountainbikeversnellingen met verhoudingen 46/17 tot 42/17 voor vlakker terrein of incidentele heuvels. De perfecte verhouding hangt echter meestal af van het terrein waarop je rijdt.

Is een 11slash28 cassette goed voor heuvels?

Als je je beenspieren hebt opgebouwd en je de meeste heuvels op kunt rijden, wissel dan een cassette met een lager bereik, zoals een 11-28, in. U hoeft dit niet te doen als u vaak fietst, jong bent, sterke benen heeft, fitter bent dan gemiddeld, of als u op een vlakke plek woont waar geen heuvels zijn.

Kan ik een 12-speed cassette op een 11-speed naaf monteren?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Kan ik een 12-speed cassette op een 10-speed naaf monteren?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Kun je tandwielen uit een cassette halen?

Citaat uit de video: Tegen de klok in. Voor de installatie hoef je de tandwielen niet vast te houden, maar draai je de borgring met kracht rechtsom. Het is een vrij eenvoudig proces, zolang je het juiste gereedschap hebt.

Kun je tandwielen toevoegen aan een cassette?

Cassettes (en freewheels) worden geleverd als een complete set; in de meeste gevallen is het niet mogelijk afzonderlijke tandwielen te vervangen; je moet de hele cassette vervangen.

Hoe verwijder je tandwielen uit een cassette?

Citaat uit de video: Het gereedschap zodat je ze tegen elkaar in kunt draaien verwijderen. De borgring. En dan de vrijloop of één tandwiel tegelijk demonteren of de hele stapel verwijderen.

Moet ik de ketting vervangen als ik van cassette wissel?

Je moet je ketting op hetzelfde moment vervangen als de cassette en/of kettingset. “Een versleten ketting op een nieuwe cassette of kettingbladen zal de slijtage alleen maar versnellen,” zegt Chris McKenney.

Heb je een kettingzweep nodig om de cassette te verwijderen?

Om de cassette te verwijderen, moet u de borgring losmaken. Hiervoor is speciaal splintergereedschap nodig, dat soms specifiek kan zijn voor uw merk cassette. Omdat de lockring afwikkelt in dezelfde richting als het freewheel, moet u een kettingzweep gebruiken (in dit geval een tang) om de losmakende beweging tegen te gaan.