Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

22 naar 11 speed conversie?

5 min read

Gevraagd door: Heather Demientieff

U kunt dit vrij doen zolang de nieuwe headset de juiste cupmaat heeft voor de balhoofdbuis. De kroonloop ID van het nieuwe balhoofdstel moet ook kloppen voor de nieuwe vork, maar 1″ schroefdraadloze vorken en balhoofdstellen gebruiken bijna universeel de 26,4mm ID maat (misschien eigenlijk universeel, maar er is altijd wel ergens een buitenbeentje).

Kan een fiets met 10 versnellingen worden opgewaardeerd naar 11 versnellingen?

Gelukkig kunnen veel gangbare en minder gangbare wielsets, zolang ze tenminste 10-speed zijn, worden opgewaardeerd naar 11-speed door de aanschaf van een nieuwe cassettebody. De body is het deel dat vastzit aan het midden van de naaf en het wiel en de fiets aandrijft als je trapt.

Hoe verander je 10 speed naar 11 speed?

citaat uit de video: De voorderailleur achterderailleur en kettingbladen zullen allemaal vervangen moeten worden door de SRAM 11 speed onderdelen.

Kun je SRAM 11 speed omzetten naar 12 speed?

Met de Ratio 12-speed Upgrade Kit kun je een 11-speed SRAM shifter koppelen aan een 12-speed Eagle derailleur en cassette – waarmee je het voordeel van een wide-range drivetrain toevoegt aan elke gravel- of racefiets.

Kan ik mijn 9 speed omzetten naar 11 speed?

Een wiel met 9 versnellingen omzetten naar 11 versnellingen
U moet een nieuw 11-speed wiel kopen en het hele wiel vervangen. Als uw huidige wiel daarentegen een 11-speed wiel is, kunt u het ombouwen naar 11-speed door de lage afstandshouder van de lage kant van het 9-speed tandwiel te verwijderen en een 11-speed tandwiel te installeren.

Past mijn naaf op een 11-speed cassette?

Citaat uit de video: Dus de elf speed zal verder naar achteren schuiven over de freehub. En het zal compatibel zijn.

Zijn 10 speed en 11 speed naven hetzelfde?

De Shimano (en SRAM) 11-speed freehub is breder dan die van 10-speed, omdat de stapel tandwielen van 11-speed Shimano (en SRAM) groter is dan die van 10-speed.

Zijn 10 en 11 speed cassettes even breed?

11 versnellingen. De tandwielbreedte is dezelfde als voor 10 versnellingen, dus 10 versnellingen kunnen worden gebruikt, mits er 11 versnellings spacers worden gebruikt. De tandwielen zijn 1,6 mm dik, met een afstand van 3,74 mm (weg) of 3,9 mm (MTB).

Zijn Shimano 10 en 11 versnellingen compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed roadshifters zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Hoe weet ik of mijn naaf 11 versnellingen heeft?

Een 9-speed cassette op een 11-speed naaf heeft een spacer van 1,8 mm achter de cassette (dus bij de spaken). Pak een zaklamp en kijk achter je cassette, misschien zie je daar een spacer. Maar soms moet je de cassette verwijderen om het zeker te weten.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Je kunt dus geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of omgekeerd, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.

Kan ik een SRAM eagle op een racefiets zetten?

Als je momenteel een SRAM 1×11 systeem hebt en een XD driver gebruikt (een specifieke freehub die werkt met SRAM cassettes met een 10t hoog tandwiel) dan is het antwoord ja, Eagle past op je fiets.

Kan je een 12 speed cassette op een 11 speed SRAM naaf zetten?

De wegversie (XD-R) is compatibel met bergcassettes als u een spacer van 1,85 mm toevoegt. Er is geen spacer nodig bij een road XDR cassette. Wat betreft de freehub is er geen verschil in compatibiliteit tussen 11 en 12 speed Sram cassettes.

Heb ik een nieuwe naaf nodig voor 11 speed?

Voor 11spd wegcassettes, JA, heb je een nieuwe naaf nodig, tenzij (zoals bij Mavic) de naaf al vele jaren de juiste afstand heeft voor 11spd.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Kan ik een 11-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

Een 11-speed cassette past alleen op een 9-speed naaf als de naaf breed genoeg is. Gelukkig hebben 8, 9, 10 en 11-speed mountainbike-naven dezelfde afstand, en kan men dus op alle naven een 11-speed cassette gebruiken.

Kan ik een 11 speed ketting op een 10 speed cassette zetten?

In een eerdere post op VeloNews stelt u dat een 11-speed ketting zal werken met 10-speed cranks, waar de rest van de groep 11S is.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed wegschakelaars zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Kan ik een 11-speed cassette gebruiken met een 10-speed derailleur?

Nee, dat werkt niet. Het schakelen gaat niet over het hele bereik, want een 11-speed cassette is geen 10-speed cassette met een extra tandwiel op dezelfde afstand.

Kan ik een 10 speed ketting gebruiken op een 11 speed cassette?

Aangezien 10- en 11-speed kettingen (en cassettetanden) vrijwel dezelfde breedte hebben, kan een 10-speed ketting worden gebruikt in plaats van een 11-speed ketting, zonder dat deze tussen de tandwielen klemt. Dit zal echter nog steeds niet perfect werken en voortijdige slijtage van de tandwielen veroorzaken, dus het is beter dit te vermijden.

Moet ik mijn ketting vervangen als ik mijn cassette vervang?

Je moet je ketting op hetzelfde moment vervangen als de cassette en/of kettingset. “Een versleten ketting op een nieuwe cassette of kettingbladen zal de slijtage alleen maar versnellen,” zegt Chris McKenney.

Wat is de snelste keten?

De YBN SLA is zeer snel, meestal binnen 0,5w van de snelste ketting (Dura Ace), maar heeft een 50% langere levensduur dan Dura Ace / Ultegra kettingen.

Gewicht 0,27 kg
Merk YBN, YBN Titanium, YBN Oil Slick, Shimano Dura Ace (HG-901/XTR), Campagnolo Record

.